Handschoenen

Gloves for productdescribtionBij het beschermen van producten en werkruimtes tegen bacteriën en vuil van buitenaf, spelen handen een belangrijke rol. Zoals bekend bevatten handen de meeste bacteriën en vuil. Het zijn ook de lichaamsdelen die het meest in contact komen met producten. Daarom is het belangrijk om de handen op de juiste manier te bedekken. Elke situatie heeft een ander type bescherming nodig. Ons assortiment biedt voor iedere situatie een passende oplossing.

De vakkennis en ervaring van Food Disposables Company helpt u om voor specifieke behoeften de beste handschoen te selecteren. De belangrijkste factor bij het kiezen van een handschoen is de beoogde toepassing en de daaruit voortvloeiende behoefte aan bescherming tegen diverse risico’s. Het gebruik van handschoenen is erg belangrijk om risico’s binnen de voedingsindustrie te verminderen. Daarom bestrijkt het handschoenenconcept van Food Disposables Company een breed scala aan beschermende handschoenen.

Ons assortiment handschoenen zijn qua kwaliteit en veiligheid van het hoogste niveau en voldoen aan alle betreffende Europese normen (zoals de EN 455-normen) en het keurmerk Waarborg Voedselveiligheid. Welke soorten handschoenen zijn er:

 

Nitril handschoenen 

Deze handschoenen zijn gemaakt van synthetisch materiaal en bieden de beste bescherming tegen micro-organismen. Nitril handschoenen zijn sterker dan latex handschoenen, hebben een constante kwaliteit en de kans op het ontwikkelen van een latex allergie of het krijgen van een allergische reactie is bij het gebruik van nitril handschoenen aanzienlijk kleiner. Er zijn 2 soorten allergische reacties gericht tegen en veroorzaakt door rubber bestanddelen: Type I allergie (gericht tegen latex eiwitten) en Type IV allergie (contact allergie veroorzaakt door de chemicaliën gebruikt in het productieproces.) In de hygiëne richtlijnen van het landelijk centrum voor hygiëne en veiligheid staat het volgende omschreven:

“Draag waar dat staat voorgeschreven schone nitril onderzoekshandschoenen, die voldoen aan de normeringen NEN-EN 374, NEN-EN 420 en NEN-EN 4552”. 

Nitril handschoenen zijn bestand tegen veel verschillende soorten chemicaliën, olie, vet, koolwaterstof, en zuren.

 

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber en zijn daardoor zeer elastisch en comfortabel. Ze bieden een goede beweeglijkheid en hebben een goede pasvorm. Natuurlijk rubber bevat eiwitten en het nadeel is dat veel mensen zoals eerder besproken allergisch reageren bij het dragen van latex handschoenen. Latex handschoen zijn geschikt voor olie en vet. Ook de kwaliteit kan omdat het een natuurproduct is nogal verschillend.

 

Vinyl handschoenen

Deze handschoenen zijn gemaakt van PVC en worden nog wel eens ingezet als alternatief voor mensen met een latex allergie. Een vinyl handschoen is beter bestand tegen bepaalde stoffen dan bijvoorbeeld de normale rubber handschoen maar heeft sneller de neiging om te scheuren wanneer er met scherpe objecten wordt gewerkt of wanneer men iets te lange nagels heeft. Dit geeft extra risico’s in voedsel- en/of medische omgevingen. Ook is vinyl niet goed bestand tegen vetten. Daar waar weinig risico gevaar is voor besmetting voldoet vinyl prima.

 

Huishoud-, Snij- en Werkhandschoenen

Daarnaast levert Food Disposables Company een groot assortiment huishoud-, snij- en werkhandschoenen in diverse diktes, maten en vele toepassingen. Deze zijn o.a. te verkrijgen in nitril, latex en PVC en beschikken allemaal over een voedselcertificering.

Om een juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk om de werkomstandigheden, wensen en eisen goed duidelijk te hebben. Wij kunnen u vervolgens de juiste oplossing bieden. Wanneer u dit herkend is een telefoontje voldoende en wij helpen u verder. Klik hier voor alle normeringen handschoenen